در این مقاله میخوانید
[ نمایش ]در شهر اردبیل داستانهایی در مورد قلعه ی تاریخی وجود دارد که هر کس در قرون گذشته به بازدید آن رفته به شکل اسرار آمیزی دیگر باز نگشته است. همراه با آژانس مسافرتی مهر پرواز با قلعه آدم خوار اردبیل آشنا شوید.
قلعه آدام خوار یا قلعه بوینی یوغون یا گردن گلفت در روستای کورعباسلو و ۳۵ کیلومتری اردبیل قرار دارد. این قلعه دارای قدمت ۳۰۰۰ ساله است که مربوط به اواخر دوره مانایی و اوایل دوره هخامنشی می باشد. اما در مورد این قلعه افسانه های گوناگونی وجود دارد از جمله اینکه این قلعه در تسخیر جن و آدم خوراها بوده و در قرون گذشته هرکس به بازدید آن رفته به طرز سحر آمیزی بازنگشته است و به گفته مردم محلی قلعه او را بلعیده است.سرنوشت افرادی که به دیدن این قلعه می رفتند به نوعی مشخص نبود و همین باعث شد که این قلعه به قلعه آدم خوارها شهرت پیدا کند و داستانهای زیادی در مورد آن روایت شود. (مجله گردشگری آژانس گردشگری مهرپرواز را دنبال کنید.)
رمز و راز قلعه بوینی یوغون اردبیل
اما علت مرموز بودن این قلعه چیست؟ در مورد ساختار و معماری آن باید گفت که قلعه آدم خوارها بسیار محکم است و رو قطعات غول الپیکر سنگی بنا شده است. به عبارتی دیگر این قلعه دارای استحکام بسیار زیادی است به صورتی که مردمان محلی گذشته این تصور را می کردند که حتما نیروی فرا زمینی باعث گم شدن افراد بازدید کننده آن وجود دارد و چون ارتفاع دیوارها بسیار بلند بوده و به 300 متر می رسد به این خرافات دامن زده است.امروزه با بررسی معماری عجیب و حیرت انگیز بوینی یوغون یا گردن کلفت علت اینکه آن را قلعه آدم خوارها می گویند مشخص شده است. دیوارهای قلعه بوینی یوغون به دلیل ارتقاع زیاد باعث شده این قلعه غیرقابل نفوذ گردد در نتیجه کسانی که به این قلعه میرفتهاند، یا در این محل گم می شدند و یا راهی برای خروج از آن مکان را پیدا نمیکردهاند و در همان محل جان خود را از دست می دادند.
البته شهرت این قلعه تنها به آدمخوار بودنش نیست بلکه نشانههایی از تمدن ۴۵۰۰ ساله و آثاری پیش از دوران مفرغ، عصر اشکانی و دوران اسلامی در آن به چشم می خورد، همچنین مصالح به کار رفته آن از جنس سنگ و ساروج می باشد.
نخستین ساکنان این قلعه ترسناک به علت سکونت در ارتفاعات سرد برای دستیابی راحت به آب در بالای قلعه، حوضچههای سنگی ساختهاند. حوضچههایی که به ترسناک تر بودن و جادویی تر بودن این محل می افزود.این حوضچه های سنگی منجر به ذخیرهسازی آب برف و باران می شده و باعث شده خانوارهای زیادی در این محل سکونت داشته باشند.
طبق گفته کارشناسان، بقایای این بنای سنگی که در قسمت جنوب غربی قلعه قرار دارد، بخشی از تأسیسات دفاعی و ارتباطی قلعه در آن دوران بوده است. البته کارشناسان باستانشناسی اردبیل بر این باورند که با وجود آثاری از ۴ هزار سال قبل در این منطقه، بیشتر رونق بوینی یوغون یا گردن کلفت در دوران اشکانی و در موقع جنگ ایران و روم بوده است.
حتی عده ای از کارشناسان گفته اند که وسعت ۳۰۰ هکتاری و چند لایهای بودن قلعه،سکونت انسان از دوره اشکانی تا دوره صفوی را نشان می دهد.بر اساس گفته کارشناسان، قرار داشتن قلعه آدمخوار یا بوینی یوغون در این منطقهای منجر به حفاظت افراد در صورت حمله ی دشمن و یا بلایای طبیعی می شود هر چند که از نظر دست یابی به آب و غذای کافی محل صعبالعبوری می باشد. با این حال این قضیه که این قلعهای در دوره ایی از زمان هم نجات بخش جان افراد و هم صعبالعبور بوده اینکه به قلعه آدمخوار معروف گردد بسیار عجیب است. ( قیمت تورهای خارجی را از آژانس توریستی مهرپرواز بخواهید)