در این مقاله میخوانید
[ نمایش ]قلعه روملی حصار، یکی از برجستهترین جاذبههای تاریخی و گردشگری استانبول، نمادی از تاریخ و استحکام دوران عثمانی است. این قلعه که مشرف به تنگه بسفر است، با معماری باشکوه و موقعیت استراتژیکی که در دوران عثمانی داشته، نهتنها یک میراث تاریخی بلکه بهعنوان یک نقطه دیدنی مهم برای بازدیدکنندگان محسوب میشود. با توجه به اهمیت تاریخی و جایگاه این قلعه در جذب گردشگران، قصد داریم در ادامه این مقاله شما را بیشتر با روملی حصار آشنا کنیم.
در راهنمای سفر به استانبول قلعه ی روملی حصار در ساحل اروپایی تنگه بسفر و در محلهای به همین نام واقع شده است. این قلعه در نزدیکی پل فاتح سلطان محمد قرار دارد و با دسترسی آسان از بخشهای مختلف شهر، یکی از جاذبههای محبوب برای گردشگران داخلی و خارجی به شمار میرود.
موقعیت جغرافیایی قلعه روملی حصار روی نقشه گوگل
قلعه روملی حصاری که به معنای «قلعه در سرزمین رومیان» است، در سال 1452 میلادی به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شد. هدف اصلی از ساخت این قلعه، کنترل عبور و مرور کشتیها در تنگه بسفر و آمادهسازی برای فتح قسطنطنیه بود. در واقع، سلطان محمد از مشکلات پدرش در تلاش برای تصرف قسطنطنیه آموخته بود؛ به همین دلیل، برنامههای محاصره خود را با ساختن یک قلعه بزرگ در باریکترین قسمت بسفر آغاز کرد.
ساختوساز در سال 1452 آغاز شد و بیش از 3 هزار نفر برای ساختن این قلعه در یک دوره کوتاه 4 ماهه تلاش کردند. نهایتا، در سال 1453، سلطان محمد فاتح توانست قسطنطنیه را پس از محاصرهای 53روزه، تصرف کند. پس از سقوط قسطنطنیه، قلعه بهعنوان یک پست بازرسی گمرکی عمل کرد و زمانی که یک جفت برج دیگر در بالای رودخانه ساخته شد، اهمیت استراتژیک خود را از دست داد.
در طول قرن هفدهم، از قلعه روملی بهعنوان زندانی برای اسیران جنگی استفاده میشد. بخشهای چوبی ساختمان بعدا در آتشسوزی سال 1746 سوختند و اگرچه تعمیر شدند، اما پس از آن از قلعه فقط به عنوان سازه مسکونی یا انبار مورد استفاده قرار گرفت. با گذشت زمان، این قلعه به یک میراث تاریخی تبدیل شد و امروزه، بهعنوان یک موزه و جاذبه گردشگری مهم استانبول شناخته میشود.
قلعه روملی حصار نمونهای بینظیر از معماری نظامی عثمانی است. این قلعه از سه برج اصلی، 13 سنگر دیدبانی و دیوارهایی مستحکم تشکیل شده که هر کدام ویژگیهای خاصی دارند. برجهای دیدبانی اشکال مختلفی دارند؛ یکی از آنها چهارضلعی، شش برج بهصورت استوانهای و شش برج دیگر منشوری هستند. در ادامه شما را بیشتر با بخشهای مختلف قلعه آشنا میکنیم.
نمای داخل از قلعه روملی حصار
سه برج با نامهای ساروجا پاشا، خلیل پاشا و زغانوس پاشا برجهای اصلی قلعه را تشکیل میدهند. برج ساروجا پاشا بلندترین برج قلعه با ارتفاع حدود 28 متر و 9 طبقه است که در بخش شمالی آن قرار دارد. این برج به احترام سلطان محمد فاتح، با نام برج فاتح هم شناخته میشود.
برج خلیل پاشا برج میانی که بهدلیل موقعیت خود، نقش کلیدی در دفاع قلعه داشت. این برج به شکل منشور دوازدهضلعی با حدود 22 متر ارتفاع و 9 طبقه است. برج زغانوس پاشا در جنوب قلعه واقع شده است و از دیگر بخشهای مستحکم این بنا به شمار میرود. این برج استوانهای حدود 21 متر ارتفاع و 8 طبقه دارد.
دیوارهای قلعه با ارتفاع بالا و ضخامت چشمگیر، ارتباط بین برجها را فراهم میکنند. این دیوارها در برابر حملات دشمن مقاومتپذیری بالایی داشتند. همچنین قلعه روملی حصار استانبول دروازههای متعددی دارد؛ از جمله سه دروازه اصلی در مجاورت برجهای اولیه و یک دروازه جانبی. دو دروازه مخفی هم در نزدیکی برج جنوبی وجود دارند که احتمالا برای دسترسی به انبارهای زرادخانه و انبار مواد غذایی استفاده میشدهاند.
قلعه روملی حصار
داخل قلعه، ابتدا یک مسجد کوچک برای نیازهای مذهبی سربازان وجود داشت. امروزه، تنها چند مناره از این مسجد باقی ماندهاند. علاوه بر این، یک آب انبار بزرگ واقع در زیر مسجد، آب را از طریق فوارههای دیواری توزیع میکرد که یکی از آنها هنوز وجود دارد. بخشهای داخل شامل مکآنهایی برای نگهداری تجهیزات نظامی هم بوده است.
بدون شک، قلعه روملی بهدلیل سرگذشت تاریخی و مهمی که داشته است، دیدنیهای جالبی برای ارائه دارد که همین هم باعث جذب گردشگران بهسوی این قلعه میشوند. دیدنیهایی که در قلعه زیبای روملی حصار انتظار شما را میکشند، شامل موارد زیر میشوند:
در صورتی که قصد بازدید از این قلعه تاریخی و دیدنی را دارید، فعالیتهای جذابی انتظار شما را میکشند. از بهترین کارهایی که بازدیدکنندگان میتوانند در قلعة روملي حصار اسطنبول انجام دهند، میتوان موارد زیر را نام برد:
بهترین زمان سفر به استانبول برای بازدید از قلعه روملی حصار، فصل بهار (ماههای مارس تا مه) یا پاییز (ماههای سپتامبر تا نوامبر) است که هوا معتدل و جمعیت کمتر خواهد بود و شما میتوانید از مناظر زیبای بسفر لذت ببرید. همچنین صبح زود یا عصر هم زمان مناسبی برای عکاسی از مناظر اطراف و لذت بردن از سکوت محیط است. پیشنهاد میکنیم در صورت امکان، در طول هفته از این قلعه بازدید کنید تا از ازدحام گروههای توریستی بزرگ در اواخر هفته دور بمانید.
باید بدانید که اطراف قلعه چندین جاذبه دیدنی دیگر هم وجود دارند که به شما این امکان را میدهند تا پس از بازدید از این قلعه تاریخی باشکوه، سری هم به آنها بزنید. معروفترین جاهای دیدنی استانبول اطراف روملی حصار عبارتند از:
پل بسفر
برای رفتن به قلعه روملی حصار ترکیه چندین راه پیش روی شماست که بسته به بودجه و شرایط خود میتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. از مرکز استانبول شما میتوانید با وسایل حملونقل عمومی، خودروی شخصی یا تاکسی به روملی حصار بروید که در ادامه هر کدام را بیشتر توضیح میدهیم.
تاکسی سریعترین روشی است که شما را از هر کجای استانبول که باشید به قلعه روملی میرساند. از مرکز استانبول تا قلعه با تاکسی حدود 14 دقیقه طول میکشد. البته ناگفته نماند که هزینه رفتن با تاکسی در مقایسه با سایر روشها بیشتر است.
شما میتوانید با اتوبوسهای خط 22 در عرض 28 دقیقه به روملی حصار برسید. در واقع، استفاده از اتوبوسها بهترین روش برای رفتن به قلعه هستند و هزینه آن بین 13 تا 25 لیر میشود.
روش دیگر هم استفاده از راهنمای مترو استانبول و اپلیکیشن مترو استانبول است که زمان بیشتری برای رسیدن به قلعه، یعنی حدود 46 دقیقه نیاز دارد و هزینه آن هم حدودا 33 لیر میشود.
یک روش دیگر برای رفتن به روملی حصار کرایه خودرو است. در این صورت شما میتوانید از مرکز استانبول، با 14 دقیقه رانندگی به قلعه برسید. چندین پارکینگ در امتداد اسکله وجود دارند تا خودروی خود را آنجا پارک کنید و با چند دقیقه پیادهروی به قلعه برسید.
هزینه بازدید از قلعه زیبا و تاریخی روملی حصار برای بزرگسالان حدود 6 یورو میشود و برای کودکان و دانشجویان هم تخفیفهایی در نظر گرفته شده است. ناگفته نماند که ساعات کاری قلعه بین 9 صبح تا 18:30 عصر است و گیشه ساعت 17:30 تعطیل میشود؛ از همین رو بهتر است در هزینه های سفر به استانبول به ورودی قلعه روملی حصاری هم فکر کنید و برای تهیه بلیط قبل از ساعت 17:30 آنجا باشید.
برای آنکه به قلعه روملی حصار در استانبول برسید لازم است نشانی دقییق آن را داشته باشید. البته اگر با تور استانبول سفر کردهاید در گشتهای شهری با مسئولیت آژانس سراغ بازدید از این سازه جذاب هم خواهید رفت.
آدرس قلعه روملی حصار:
Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd., 34470 Sarıyer/İstanbul, Türkiye
اگر بعد از بازدید از قلعه تصمیم گرفتید که در یک رستوران یا کافه باکیفیت، غذا یا نوشیدنی میل کنید، گزینههای مختلفی پیش رویتان است. در ادامه تعدادی از بهترین رستورآنها و کافههای اطراف قلعه را به شما معرفی میکنیم.
رستوران روملی حصار اسکله
برخی از بهترین هتل های استانبول برای کسانی که قصد اقامت در نزدیکی قلعه روملی حصار و تنگه زیبای بسفر را دارند با امکانات درجه یک وجود دارد که چند موردشان را نام میبریم:
قلعه روملی حصار گنجینهای پنهان برای علاقهمندان به تاریخ امپراتوری عثمانی با معماری منحصربهفرد و دیدنیهای خیرهکننده، یکی از بهترین مقاصد گردشگری در تور ترکیه به شمار میرود. بازدید از این قلعه فرصتی استثنایی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ عثمانی و لذت بردن از زیباییهای طبیعی تنگه بسفر است. ما در این مطلب تلاش کردیم اطلاعات لازم درباره این قلعه دیدنی را در اختیارتان بگذاریم تا در صورت سفر به استانبول، بازدید از آن را از دست ندهید. فراموش نکنید که با خرید تور استانبول میتوانید تجربهای متفاوت و بهیادماندنی از سفر به استانبول و بازدید از قلعه زیبای روملی حصار داشته باشید. اگر تجربه قبلی از بازدید این قلعه زیبا دارید، بخش نظرات تریبون شما برای اشتراکگذاری دیدگاهتان است.