021-88507190

ویزای آلمان

آلمان یکی از بهترین کشورها برای تحصیل در خارج از کشور است. این کشور ترکیبی منحصر به فرد از دانشگاه های عالی و کیفیت بالای آموزشی را ارائه می دهد و در زمره بسیاری از کشورهای محبوب برای تحصیل مانند انگلستان، هلند و اتریش قرار می گیرد. در آلمان به طور کلی می توانید به طور رایگان در دانشگاه های دولتی تحصیل کنید. تقریباً در آلمان 300 دانشگاه دولتی وجود دارد و در کل بیش از 1000 برنامه تحصیلی وجود دارد، بنابراین گزینه های زیادی برای تحصیل در آلمان دارید. به عنوان یکی از صنعتی ترین کشورهای حال حاضر دنیا و به دلیل نیاز به نیروی کار متخصص و تضمین تقریبی کار پس از تحصیل در آلمان، آلمان به یکی از بزرگترین کشورهای درخواست کننده به جهت تحصیل برای بسیاری از ایرانیان تبدیل شده است. در این مطلب به بررسی ویزای آلمان می پردازیم.

مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان

هزینه های تحصیل و زندگی در آلمان

تحصیل در خارج از کشور برای بسیاری از افراد یک رویا است. اما اغلب اوقات، مقدار پولی که لازم است، آن را به یک رویای واقع بینانه تبدیل می کند. به نظر می رسد یک قانون مشترک وجود دارد: هرچه یک مقصد تحصیلی محبوب تر باشد، هزینه آموزش بالاتر است. خوشبختانه آلمان از این قاعده مستثنی است. علی رغم این که کشور آلمان در بین پنج مقصد مشهور تحصیلی در جهان قرار دارد، هزینه تحصیل در آلمان بسیار مقرون به صرفه است. ما متوجه شده ایم که بسیاری از دانشجویان مفهوم “آموزش رایگان” را در آلمان درست درک نمی کنند.

بعضی از آنها به اشتباه معتقدند که نیازی به پرداخت هیچ هزینه‌ای ندارند. برخلاف سایر مقاصد تحصیلی مشهور در جهان که شهریه بیشترین نگرانی را ایجاد می کند، دانشجویان بین المللی در آلمان می توانند با این موضوع ارتباط برقرار کنند. طرحی که در سال 2014 با رأی دولت صادر شد، شهریه را برای کلیه دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه های دولتی، از جمله کسانی که از خارج از کشور وارد می شوند، لغو کرد. این محرک بزرگی برای گسترش ثبت نام بین المللی بوده است و اکنون بیش از 380,000 دانشجوی خارجی در این کشور در دانشگاه تحصیل می کنند. اگرچه در برخی از مناطق کشور شهریه در سال 2017 دوباره وارد شد و دانشجویان بین المللی تحصیلات تکمیلی باید شهریه تحصیلی خود را بپردازند، اما هزینه تحصیل در آلمان بسیار پایین تر از جاهای دیگر است.

دانشگاه های آلمان مبلغ کمی را بابت هزینه های اداری، اتحادیه دانشجویی و حمل و نقل عمومی اختصاص می دهند. این پرداخت به عنوان “سهم ترم” شناخته می شود و در ابتدای هر ترم پرداخت می گردد. قیمت “سهم ترم” به سختی از 300 یورو فراتر می رود. اما شهریه دانشگاه های خصوصی هنوز هم باقی مانده است. اگرچه دانشگاه های دولتی بیشترین بخش ارائه دهندگان آموزش عالی را تشکیل می دهند، اما چندین دانشگاه معتبر خصوصی نیز در آلمان فعالیت می کنند.

بنابراین سؤال این است که تحصیل در دانشگاه های خصوصی در آلمان هزینه ای دارد؟ بله، دانشگاه های خصوصی در مورد شهریه به صورت مستقل و جداگانه تصمیم می گیرند. بنابراین، بسته به دانشگاه مورد نظر شما، هزینه های مربوطه متفاوت خواهد بود. علاوه بر این، قوانین آنها به طور مرتب مورد بازبینی قرار می گیرند و اغلب در معرض تغییر هستند. اگرچه بیشتر اوقات دانشگاهها برای همه مدرک هایی که ارائه می دهند هزینه های یکسانی را اعمال می کنند، اما در بعضی موارد دوره انتخابی شما هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی را نیز تعیین می کند. به عنوان مثال، مدرک MBA و مهندسی جزء گرانترین برنامه های مطالعه هستند.

دانشگاه های آلمان بین برنامه های کارشناسی ارشد “متوالی” و “غیر متوالی” تفاوت قائل هستند. برنامه های متوالی برنامه هایی هستند که می توانید بلافاصله پس از اتمام لیسانس، در آن ثبت نام کنید. برنامه های غیر متوالی معمولاً مستلزم این است که دانشجویان تجربه کار پس از لیسانس داشته باشند. چنین برنامه های تحصیلی غیر متوالی معمولاً حتی در دانشگاه های دولتی هزینه شهریه را می پردازد. به عنوان مثال “MBA های اجرایی”، بلکه برخی از برنامه های تخصصی کارشناسی ارشد.

حداکثر هزینه شهریه سالیانه شما در دانشگاه های خصوصی آلمان حدود 30,000 یورو خواهد بود. از سال 2017، دانشگاه های دولتی در ایالت بادن-وورتمبرگ می توانند شهریه دانشجویان غیر اتحادیه اروپا و EEA را دریافت کنند که این دانشگاه های اشتوتگارت، کارلسروهه، مانهایم، فرایبورگ، هایدلبرگ و برخی از شهرهای دیگر را شامل می شود. شهریه در هر ترم 1,500 یورو تعیین شده است – که هنوز خیلی ارزانتر از بسیاری از کشورهای دیگر اروپا است. به طور کلی می توانید به طور رایگان در آلمان تحصیل کنید. اما چند استثنا وجود دارد که باید شهریه خود را بپردازید:

ثبت نام در دوره کارشناسی هنگامی که شما قبلاً دارای مدرک لیسانس در رشته دیگری هستید، یا ثبت نام در برنامه کارشناسی ارشد هنگامی که شما قبلاً دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته دیگری هستید.

کار دانشجویی در آلمان

کار در آلمان گزینه ای جذاب برای بسیاری از دانشجویان فعلی یا آینده است .آلمان معروف به نوآوری در زمینه هایی مانند اتوماسیون و مهندسی و داشتن یکی از پایین ترین نرخ بیکاری در اروپا است و این نکته بسیار برای دانشجویان مشتاق به تحصیل در آلمان حائز اهمیت است. در ادامه راجع به الزامات دانشجویان اتحادیه اروپا و غیر اتحادیه اروپا برای کار در آلمان در طول یا بعد از تحصیل خواهیم پرداخت. اگر مایل به یافتن کار پاره وقت در آلمان برای تکمیل درآمد خود در حین تحصیل هستید، بسته به مکانی که در آن هستید، شرایط مختلفی وجود دارد: دانشجویان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اروپا (EEA) و همچنین دانشجویان ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ یا سوئیس از حقوق مساوی مانند دانشجویان آلمانی و دسترسی آزاد به بازار کار آلمان برخوردار هستند. می توانند در حین تحصیل حداکثر 20 ساعت در هفته کار کنند.

دانشجویان غیر اتحادیه اروپا / EEA همچنین می توانند در کنار تحصیلات خود در آلمان به مدت 120 روز کامل یا 240 روز نیمه وقت در سال کار کنند. اگر به عنوان دستیار دانشجویی یا معاون پژوهشی در دانشگاه خود کار کنید، این معمولاً در آن تایم تعیین شما محاسبه نمی شود. اگر در طول ترم دوره کارآموزی خود را قبول کنید، این کار معمولی محسوب می شود، حتی اگر بدون پرداخت هزینه باشد. این بدان معناست که هر روز از کارآموزی شما از مانده اعتبار 120 روزه شما کسر می شود. با این حال، دوره های کارآموزی اجباری که برای دوره شما لازم است، برای شما حساب نمی شود.

توجه داشته باشید که دانشجویان غیر اتحادیه اروپا مجاز به کار به صورت خود اشتغالی یا آزاد نیستند. دانشجویان در آلمان می توانند ماهانه بدون پرداخت مالیات تا 450 یورو کسب کنند. اگر بیشتر از این درآمد کسب کنید، یک شماره مالیات بر درآمد دریافت می کنید و از حقوق خود کسر مالیات می کنید. برخی از کارفرمایان ممکن است با وجود درآمد کم، مالیات بر درآمد را حفظ کنند، اما شما می توانید پس از ارائه صورت مالیات بر درآمد خود این را پس بگیرید. برای پیدا کردن کار، اگر دانش خوبی از زبان آلمانی داشته باشید یا دوره کارآموزی را در طی تحصیلات خود گذرانده باشید، بسیار مفید است. اگر شما در حال تحصیل یک زبان یا یک دوره مقدماتی (Studientkolleg) هستید، الزامات سختگیرانه تر هستند. شما به عنوان یک دانشجو فقط می توانید با رضایت آژانس استخدام فدرال و اختیار اتباع بیگانه کار کنید.

سه روشی که بیشترین متقاضی را برای مهاجرت به آلمان دارند

به‌طور کلی روش اولی که سبب مهاجرت به این کشور می‌شود، تخصص شغلی است. در تخصص شغلی، سن، تحصیلات و سطح زبان و میزان سابقه کاری شما بررسی می‌شود. در این روش هزینه‌ها کم است.

روش دوم ثبت شرکت است که یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به آلمان محسوب می‌شود و سبب می‌شود که افراد بتوانند هر نوع فعالیت جاری داشته باشند. روش سرمایه‌گذاری که نام دیگر آن تمکن مالی است در دسته روش‌های خوب مهاجرت به این کشور محسوب می‌شود که البته نیاز به بودجه اولیه بالایی دارد.

روش تحصیلی جزء روش‌های خوب برای مهاجرت به کشور آلمان است؛ ضمن این‌که دانشگاه‌های این کشور از برترین دانشگاه‌های جهان برخوردار هستند، هزینه بسیار پایینی دارند و یا کاملا رایگان هستند؛ از این‌رو در این روش هم مانند ویزای کار به هزینه‌ی زیادی احتیاج ندارید.

تحصیل در آلمان در میان روش‌های ذکر شده، جزء بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود؛ زیرا مهاجرانی که بتوانند از یکی از دانشگاه‌های این کشور پذیرش بگیرند به‌راحتی ویزای آلمان را اخذ خواهند کرد؛ ضمن این‌که تمام دانشگاه‌های دولتی این کشور هزینه‌ی پایینی دارند یا کاملا رایگان هستند و از اعتبار بسیار بالایی در جهان برخوردار هستند؛ اما حتما مدرک زبان آلمانی B2 یا C1 و یا مدرک زبان انگلیسی آزمون آیلتس یا آزمون تافل برای رشته‌های محدودی در تعدادی از دانشگاه‌ها نیاز خواهد بود.
دانشجویان در زمان تحصیل در این کشور اجازه کار به صورت تمام‌وقت را ندارند؛ اما می‌توانند 25 ساعت در هفته به شکل نیمه‌وقت کار کنند؛ ضمن این‌که هزینه زندگی برای یک دانشجو در کشور آلمان 700 الی 1000 یورو در ماه خواهد بود.

رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی برای تحصیل در آلمان گزینه‌های بسیار مناسبی محسوب می‌شوند. این رشته‌ها از نظر امکانات و درآمدزایی حرف اول را در این کشور می‌زنند.
شما برای تحصیل در این کشور نیاز به بررسی سطح زبان خود دارید. یکی از ملزومات ورود به دانشگاه‌های این کشور داشتن مدرک زبان آلمانی است. در این کشور آموزش‌های زبان در سه سطح برگزار می‌شود که با توجه به نوع دانشگاه مدرک b1 و یا B2 می‌تواند گزینه‌های خوبی باشد. شما برای اخذ مدرک b1 باید حداقل 350 جلسه آموزش ببینید این گزینه برای مدرک b2 با 600 جلسه همراه خواهد بود.
برخی از دانشگاه‌های این کشور انگلیسی‌زبان هستند و برای ورود به این دانشگاه‌ها فرد باید مدرک آیلتس با نمره 5/6 داشته باشد. تحصیل در دانشگاه‌های دولتی این کشور رایگان است و دروس پیش‌دانشگاهی به زبان انگلیسی و یا آلمانی ارائه می‌شود.

تقسیم بندی دانشگاه های آلمان

  • دسته اول موسسات آموزش عالی و فنی هستند که بیشتر در زمینه آموزش‌های عملی فعالیت می‌کنند.
  • دسته دوم دانشگاه‌ها هستند که عموماً به شکل ترکیبی تئوری و عملی است.
  • دسته سوم به عنوان دانشکده هنر و موسیقی گزینه مناسبی محسوب می‌شود. برای ورود به این دانشگاه‌ها باید در مصاحبه حضوری شرکت نمایید و همین‌طور نیاز به آزمون عملی خواهید داشت. در صورتی که نخواهید وارد بخش آزمون شوید، می‌توانید دانشگاه‌های خصوصی آلمان را انتخاب نمایید. هزینه‌ای که برای دانشگاه‌های خصوصی این کشور در نظر گرفته می‌شود، بین 4000 الی 10000 یورو است.

برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل باید آخرین مدرک تحصیلی شما دیپلم باشد؛ سپس نیاز است که یک دوره یک ساله را در کالج‌ها بگذرانید. افرادی که دارای مدرک تحصیل دانشگاهی از ایران هستند، می‌توانند از حضور در کالج‌ها صرف نظر نمایند. شما می‌توانید در دوره لیسانس به میزان 15 ساعت در هفته و در دوره بالاتر بیش از 20 ساعت در هفته مشغول به کار شوید.
درآمد در این دوره‌ها عموماً بین 300 الی 400 برای یک ماه است. تنظیم مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل بسیار مهم است. کاریابی دراین کشور شاید در ابتدا کمی دشوار به نظر برسد؛ ولی از این طریق، اقامت آلمان برای ایرانیان می‌تواند یک انتخاب عالی باشد.
ارایه گواهی تمکن مالی به ارزش ۱۰.۲۳۶ یورو و یا ارایه گواهی ضمانت و پشتیبانی توسط یکی از وابستگان متقاضی که ساکن آلمان هستند، یکی از شرایط مهم محسوب می‌شود.

مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق کار خود شامل دو بخش ویزای بلو کارت و ویزای جستجوی کار است. رشد جمعیت در این کشور منفی است و دولت در نظر دارد که امکان اشتغال از طریق تخصص برای اتباع خارجی را فراهم سازد؛ به این ترتیب کمبود نیروی کاری در این کشور رفع می‌شود.
تفاوت ویزای بلوکارت و ویزای جستجوی کار آلمان

در این قسمت به بررسی تفاوت ویزای بلوکارت و ویزای جستجوی کار آلمان می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

ویزای بلو کارت آلمان

شما باید یک دعوت‌نامه از یک کارفرما از کشور آلمان داشته باشید که این کارفرما ملزم است سالانه نسبت به شغل و تخصص شما حقوق پرداخت کند که حداقل حقوق آن باید 54 هزار یورو در سال باشد، برای این‌که بتوانید با کارفرما ارتباط بگیرید باید یک رزومه قوی و البته واقعی داشته باشید. برخی از مشاغل مورد نیاز در آلمان را مورد بررسی قرار می‌دهید: مهندسی جوش، برق، ساختمان، فناوری فلزی، ماشین‌های الکتریکی و ...

ویزای جستجوی کار آلمان

شما باید دارای یک تخصص در دانشگاه در مقطع لیسانس، فوق‌لیسانس و یا دکترا باشید که این تخصص شما در لیست منتشر شده دپارتمان مهاجرت نیروی ماهر کار آلمان باشد. و به مدت 6 ماه فرصت دارید که در این کشور شغل مناسب خود را پیدا کنید و در این مدت با یک کارفرما به توافق برسید. این ویزا معمولاً برای 4 سال صادر می‌شود و البته با توجه به طول زمان قرارداد منعقد شده احتمال این‌که زمان کمتر از 4 سال باشد، وجود دارد.

افراد می‌توانند با داشتن ویزای کار آلمان، همسر و فرزندان کمتر از 18 سال را با خود همراه نمایند. فردی که دارای این ویزا  است پس از 33 ماه فعالیت در حرفه مورد نظر می‌تواند درخواست اخذ اقامت آلمان را ارائه دهد. در صورت داشتن مدرک زبان B1 این زمان به 21 ماه کاهش می‌یابد. به‌طور کلی برای اخذ ویزای کار این کشور بین 7 ماه الی 1 سال زمان نیاز است. شرایط مهاجرت به آلمان از سوی اداره مهاجرت این کشور اعلام می‌شود.

ویزای کاری به کشور آلمان به نسبت ویزاهای دیگر هزینه کمتری دارد؛ اما پیدا کردن کار و گرفتن صلاحیت از کارفرما در این کشور کار بسیار سختی است؛ اما  اگر شما دارای این شرایط هستید و می‌توانید ویزای کاری آلمان را اخذ کنید به شدت مهاجرت از طریق کار در آلمان را به شما پیشنهاد می‌کنیم، زیرا به راحتی می‌توانید آن را بعد از پنج سال آن را به اقامت دائم تبدیل کنید.
مهاجرت توریستی به آلمان می‌تواند یک انتخاب عالی محسوب شود. در این روش شما در ابتدا باید فرم مربوطه را تکمیل نمایید:

در این فرم به‌طور دقیق باید هدف از سفر شما مشخص باشد و نیاز است به شکل دقیق و درست مشخص شود که می‌خواهید به کشور خود باز گردید.

 باید مدارک کاری و تحصیلی خوبی ارائه دهید. مدارک کاری شما نشان می‌دهد که می‌خواهید به کشور خود باز گردید.

عموماً ویزای توریستی آلمان 90 روزه صادر می‌شود.

نیاز است که زمان ورود و خروج افراد به‌طور دقیق مشخص شود.

نیاز به بیمه مسافرتی به ارزش مشخص، خواهید داشت.

سوالی که در خصوص این نوع ویزا برای این کشور وجود دارد، وجود و یا عدم وجود دعوت‌نامه است. دقت کنید که داشتن دعوت‌نامه می‌تواند یک شانس عالی محسوب شود؛ اما نبود آن به معنی عدم صدور ویزای توریستی این کشور نخواهد بود.
دقت کنید که شما برای اخذ این ویزا باید خود را برای مصاحبه آماده نمایید. در روز مصاحبه سوالاتی پرسیده می‌شود که شاید از نظر شما عجیب باشد؛ اما در هر صورت از دسته سوالات مهم بوده و نشان می‌دهد که هدف شما از سفر چیست. بهتر است پاسخ شما کوتاه و صریح باشد. دقت نمایید که شما با ویزای توریستی این کشور نمی‌توانید وارد کار و تحصیل شوید.

مراحل درخواست اخذ ویزای توریستی آلمان

اولین مرحله برای اخذ ویزای توریستی آلمان تکمیل فرم درخواست است.

نیاز است که پرونده شما تکمیل باشد و در پوشه‌های مربوطه قرار بگیرد.

افراد نیاز به کپی و اصل شناسنامه دارند و نیاز است که کپی و اصل گذرنامه فرد با اعتبار 6 ماهه فراهم شود.

مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شود.

نیاز است که بتوانید در طول سفر به آلمان مجوز لازم را با خود به همراه داشته باشید.

راحت ترین روش مهاجرت به آلمان

یکی از روش‌های مهاجرت به آلمان، اخذ ویزای کار است. کار و درآمدزایی در این کشور در وضعیت نرمال قرار دارد و می‌تواند یکی از آسانترین روش‌های ورود محسوب شود. می‌دانیم که برای شما هم جای سوال است که چطور ویزای کار می‌تواند آسانترین روش باشد؛ اما برای این ادعا دلایل خوبی داریم:

در نظر داشته باشید که نرخ بیکاری در این کشور کمتر از 5 درصد اعلام شده است و این یعنی شما برای یافتن شغل مورد نظر خود نگرانی نخواهید داشت.

افرادی که متخصص هستند، می‌توانند از مهاجرت به این کشور با هدف کار استفاده کرده و به سادگی وارد خاک این کشور شوند. 
یک گزینه دیگر که در لیست راحت‌ترین روش‌های مهاجرت به آلمان دیده می‌شود، مهاجرت از طریق  سرمایه‌‌گذاری است. در این روش شما می‌توانید با ارائه گردش مالی اولیه به سادگی و سرعت، ویزای مربوطه را اخذ نمایید. ویزای آلمان با اهداف مختلف صادر می‌شود.

میزان رضایت مهاجران آلمان

میزان رضایت مهاجرت به آلمان بیش از 98 درصد اعلام شده است که این رقم بی‌سابقه است. رشد در این کشور به سادگی فراهم شده است و این‌طور که شواهد نشان می‌دهد افرادی که به قصد کار وارد این کشور شده‌اند و افرادی که سخت‌کوش هستند، می‌توانند به نتیجه مطلوبی دست یابند. یک نکته را در نظر بگیرید که اگر می‌خواهید در این کشور زندگی و کار کنید، دانستن زبان انگلیسی کافی نبوده و بهتر است زبان آلمانی حداقل در سطح B1 را اخذ نمایید.
در این کشور کسانی که:

در زمینه‌های مکاترونیک، فناوری اتوماسیون و همین طور ساختمان‌های الکتریکی فعالیت می‌کنند رضایت 85 درصد را اعلام نموده‌اند.

مشاغل مربوط به تکنولوژی الکتریکی و همین‌طور مهندسی برق و نصب و راه اندازی خط‌های صنعتی می‌تواند بسیار درآمدزا باشد.

برنامه‌نویسان سخت کوش در آلمان می‌توانند به رضایت صددرصدی از نظر درآمدزایی داشته باشند.

همین‌ طور حسابداری در این کشور دارای پتانسیل مالی قابل‌قبولی است

نرخ پایین بیکاری در اروپا مربوط به آلمان است. در این کشور نرخ بیکاری کمتر از 7 درصد اعلام شده است؛ در واقع در آلمان همیشه کمبود نیروی کار احساس می‌شود. یکی از دلایلی که مهاجرت به آلمان آسان‌تر از قبل شده است، کمبود نیروی کاری است.

آمار مهاجران به آلمان روز به روز در حال افزایش است و مهاجرت به آلمان آرزوی افراد مختلفی است. در سال 2018 تعداد مهاجران دو برابر سال‌های قبل اعلام شده است و این روند نشان دهنده شرایط زندگی خوب و بی‌نظیر در این کشور است. شرایط این کشور در زمینه کار و سرمایه‌گذاری بی‌نهایت مناسب است و نسبت به مابقی کشورهای اروپایی از وضعیت بهتری برخوردار است و این موضوع سبب شده است که آمار مهاجران در این کشور بسیار بالا باشد.
از سال 2015 تا به امروز هیچ نوع کاهش آمار مهاجر به این کشور دیده نشده است. به عنوان مثال در بین 500 شرکت بزرگ دنیا به تعداد 37 شرکت در آلمان وجود دارد.
این کشور از نظر علم و فناوری در وضعیت عالی قرار دارد. آمار مهاجران در سنین کمتر از 20 سال در این کشور 17 درصد است و بین 20 الی 30 در حدود 75 درصد از مهاجران را به خود اختصاص داده است و بالای 30 سال نیز در زمینه سرمایه‌گذاری در این کشور حضور به عمل می‌آورند.
بیشترین آمار مهاجرت به آلمان در زمینه کاری دیده می‌شود؛ زیرا این کشور از نظر کاری در وضعیت عالی قرار دارد. امنیت شغلی در آلمان حرف اول را می‌زند و میزان حقوق پرداختی ثابت در این کشور به نسبت سایر کشورها بیشتر است. مهاجرت به این کشور برای کسانی‌که از نظر سابقه کاری در وضعیت خوبی هستند بسیار عالی خواهد بود. کار در آلمان در وضعیت عالی قرار دارد.


مهاجر پذیری کشور آلمان

کشور آلمان در لیست کشورهای مهاجرپذیر قرار دارد. این کشور دارای فضای کاری و تحصیلی بی‌نظیری است. آلمان دارای زمستان‌های سرد و تابستان‌های گرمی است و در حال حاضر جمعیت این کشور 81 میلیون نفر اعلام شده است. در این بین 74 میلیون نفر، ملیت آلمانی دارند و بقیه مهاجر هستند؛ بنابراین در حدود 7 میلیون نفر در این کشور مهاجر هستند و این رقم نشان می‌دهد که آلمان در لیست کشور‌های مهاجرپذیر قرار دارد.
به نقل از مشاوران MOVING AHEAD ((مردم این کشور نسبت به کشورهای سوئد و نروژ، نژادپرست نیستند و یکی از دلایلی که سبب شده است که این کشور در لیست کشورهای مهاجرپذیر قرار بگیرد، همین مورد است.))
این کشور هفتمین کشور پربازدید در دنیا محسوب می‌شود و بسیار قانونمند است؛ پس اگر قصد مهاجرت به آلمان دارید باید بدانید که هر نوع عدم رعایت قانون در این کشور مشکل‌ساز خواهد بود.
در نظر داشته باشید که در سال 2018 این کشور رتبه سوم را از نظر مهاجرپذیری به خود اختصاص داده است. این کشور بسیار مدرن و پیشرفته بوده و بهترین انتخاب محسوب می‌شود.
یک مثال جالب برایتان می‌زنیم، یک قانون مهم در آلمان به این شکل است که آبدارچی یک شرکت هم هنگام خروج و خداحافظی با رئیس دست می‌دهد! نیروی کاری در این کشور بسیار مجرب است. سطح فشار کم اعلام شده است و این کشور بسیار موافق با نوآوری است. اقامت آلمان یک انتخاب حرفه‌ای است.

شهر های مهاجر پذیر آلمان

هامبورگ، مونیخ، فرانکفورت و برلین از شهرهای مهاجرپذیر در آلمان محسوب می‌شوند که از نظر تحصیلی و کاری رتبه‌های اول را دارند.

شهر مونیخ از نظر هزینه‌ای گران است؛ اما امکانات تحصیلی در این کشور بسیار عالی است.

هامبورگ دومین شهر بزرگ آلمان بوده که جمعیت 1/7 میلیون نفری دارد و یک مقصد توریستی محسوب می‌شود. در این کشور ایرانی‌های زیادی دیده می‌شوند. این شهر از نظر آب و هوا در وضعیت خوبی قرار دارد. حمل و نقل‌های شهری در این شهر بسیار ارزان‌تر از دیگر شهرهای آلمان محسوب می‌شود.

شهر هامبورگ به پایتخت ورزشی آلمان مشهور است. طبق آمار رسمی از سوی سایتNumbeo در سال 2018 هزینه‌ها به میزان 75 درصد گرانتر از تهران دیده شده است؛ اما در این شهر قدرت خرید 82 درصد بیشتر از ایران گزارش شده است. شهر هامبورگ دارای 17 دانشگاه است که 6 دانشگاه دولتی بوده و از نظر هزینه‌ای در وضعیت نرمال قرار دارد.

برلین از دسته شهرهای پرجمعیت در آلمان محسوب می‌شود و جمعیت این کشور در حدود 4 میلیون نفر اعلام شده است و در حدود 60 درصد از مردم این کشور هیچ دینی ندارند.

اقامت در آلمان

اقامت به‌‌طورکلی به دو شکل موقت و دائم است. شما با داشتن اقامت هر کشور چه به صورت دائم و چه موقت با شهروندان عادی آن کشور تفاوتی ندارید و این موضوع در مهاجرت به آلمان صدق می‌کند؛ البته منظور حقوق شهروندی و حقوق اجتماعی است. تا این‎جا متوجه شدیم که تفاوت اقامت و ویزا در حقوق شهروندی و اجتماعی است؛ حال می‌خواهیم این موضوع را با پاسپورت و یا تابعیت آلمان مورد بررسی و مقایسه قرار دهیم.
در نظر داشته باشید که با داشتن اقامت آلمان شما حق رأی ندارید و از حقوق بیکاری برخوردار نمی‌شوید. داشتن اقامت دائم به‌مراتب از اقامت موقت بهتر است و سبب می‌شود که به اخذ پاسپورت کشور نزدیک‌تر باشید.

اقامت آلمان از طریق تحصیل

تحصیل در کشور آلمان، بهترین و راحت‌ترین روش اقامت گرفتن در این کشور است.  تحصیل در آلمان به زبان آلمانی کاملا رایگان است و در بعضی از دانشگاه‌ها به زبان انگلیسی هم رایگان خواهد بود. سطح دانشگاه‌های این کشور در جهان بسیار بالا است و بعد از 4 سال زندگی و تحصیل در آلمان، می‌توانید اقامت دائم این کشور را کسب کنید و بعد از 3 سال هم می‌توانید پاسپورت آلمان را اخذ کنید.

مهاجران زیادی در سال های اخیر به کشور آلمان وارد شده اند که بخش زیادی از آن ها از طریق ویزای تحصیلی و ویزای کار آلمان به این کشور مهاجرت کرده اند. رایگان بودن تحصیل در آلمان، یکی از دلایل اصلی تعداد بالای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان، این کشور پیشرفته و صنعتی اروپایی می باشد. آلمان هفتمین کشور بزرگ اروپا می باشد و از سمت شمال با کشور دانمارک، از سمت جنوب با اتریش و سوئیس، از سمت شرق با کشورهای لهستان و جمهوری چک و هم چنین از سمت غرب با کشورهای فرانسه، بلژیک و هلند همسایه می باشد. واحد پول آلمان یورو بوده و بزرگ ترین اقتصاد ملی در اروپا را داراست. جمعیت این کشور حدود 80 میلیون نفر می باشد و 7/7% آن را مهاجرین و اتباع دیگر کشورها تشکیل می دهند.

حدودا 65 تا 70 درصد جمعیت این کشور مسیحی می باشند و 30% باقی را دیگر ادیان تشکیل می دهند. زبان رسمی مردم این کشور زبان بسیار زیبا و گوش نواز آلمانی می باشد. آلمان هفتمین کشور پر بازدید جهان است و شهر برلین، پایتخت آلمان، سومین شهر پر جمعیت اروپا می باشد. تحصیل در کشور آلمان به زبان آلمانی رایگان است و این امر سبب گردیده تا هر ساله محصلان و دانشجویان کثیری از سر تا سر جهان متقاضی مهاجرت تحصیلی به آلمان باشند.

برای اخذ ویزای تحصیلی در آلمان مدرک زبان آلمانی یکی از مدارک اصلی مورد نیاز می باشد. در صورتی که فردی تمایل به ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان داشته باشد می تواند با داشتن مدرک زبان انگلیسی از دانشگاه های خصوصی و غیر رایگان آلمان، در صورت دارا بودن شرایط پذیرش بگیرد. لازم به توضیح است که در حال حاضر، وقت سفارت آلمان برای ویزای تحصیلی در ایران بسیار طولانی می باشد و مدت زمان انتظار برای وقت سفارت 1 سال و یا بیشتر می باشد. در صورتی که متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان با داشتن اقامت تحصیلی از طریق دوره های زبان در یکی از کشورهای همسایه آلمان، می توانند مدت زمان انتظار وقت سفارت را برای درخواست ویزای تحصیلی به 15 روز کاهش دهند.

تحصیل در مقطع کارشناسی آلمان

اولین قدم برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور را دارند، اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های آلمان می باشد. کیفیت تحصیل در آلمان بسیار بالا می باشد و همین موضوع یکی از اصلی ترین دلایلی است که تحصیل در آلمان طرفداران بسیاری دارد و حدود 35% از دانشجویان مقطع کارشناسی در آلمان را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند. برای مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی باید این نکته را در نظر داشت که از سال اخذ مدرک دیپلم نباید بیشتر از 4 یا 5 سال گذشته باشد. در واقع گپ تحصیلی برای اخذ پذیرش نکته ی مهمی است که متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان باید در نظر داشته باشند.

برای ورود به دانشگاه های رایگان آلمان داشتن مدرک حداقل b1 آلمانی مورد نیاز است و فرد متقاضی مهاجرت تحصیلی به آلمان در صورت اخذ پذیرش می بایست پس از ورود به آلمان ابتدا سطح زبان خود را تقویت کند و مدرک b2 زبان آلمانی را اخذ نماید و پس از آن می تواند وارد دانشگاه شود.

طول دوره کارشناسی در آلمان 4 ساله می باشد و فرد در حین تحصیل اجازه کار پاره وقت (40 ساعت در هفته) خواهد داشت. تحصیل رایگان در آلمان بدین منظور نیست که تحصیل کاملا به صورت رایگان باشد و دانشگاه های رایگان آلمان سالیانه مبلغ بسیار کمی حدود 700 تا 800 یورو از دانشجو اخذ می کنند. برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی در آلمان، فرد متقاضی باید مدرک آیلتس حداقل 6 را اخذ نماید.

شهریه دانشگاه های خصوصی در آلمان از سالیانه 12 الی 13 هزار یورو تا 20 هزار یورو بسته به رشته و شهر و دانشگاه متفاوت می باشند. یکی از اصلی ترین مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای دانشجویی آلمان، نامه تمکن بانکی می باشد که این نامه تمکن نشان دهنده این موضوع می باشد که دانشجو هزینه های تحصیل و زندگی یک سال اول را تامین می کند. این هزینه ها توسط دولت آلمان برای یک فرد حدودا ماهیانه 750 یورو تخمین زده شده است.

مهاجرت به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی از دانشگاه های ایران یکی از مهمترین نکاتی است که مورد سوال بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد است. اینکه مدرک شما از چه دانشگاهی از ایران باشد برای مهاجرت تحصیلی به آلمان بسیار نکته مهم و حائز اهمیتی است، امروزه دانشگاه های آلمان به دانشگاه های پیام نور و علمی کاربردی کمتر رغبت نشان داده و تنها در بعضی از دانشگاه های این کشور به آنان پذیرش تحصیلی می دهند. طول دوره مقطع کارشناسی ارشد در آلمان می تواند 1 ساله، 1 سال و نیمه و یا 2 ساله باشد. این تفاوت کاملا به رشته و ترم های دانشگاه بستگی دارد. افرادی که دارای مدرک لیسانس بوده و گپ تحصیلی آن ها بیشتر از 4 یا 5 سال نیست، می توانند برای مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنند.

دانشجویان بین المللی و متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان که مدرک لیسانس خود را در آلمان اخذ نکرده اند، نیاز است که مدرک تحصیلی آن ها توسط یک دفتر بین المللی در آلمان به نام Akademisches Auslandsamt مورد ارزیابی با مدارک لیسانس آلمانی قرار گیرد. داشتن مدرک زبان آلمانی برای مقطع کارشناسی ارشد نیز یکی از اصلی ترین مدارک برای افرادی که می خواهند مهاجرت تحصیلی به آلمان داشته باشند، می باشد و سطح دانش زبان آلمانی مورد نیاز کاملا بستگی به رشته مورد نظر تحصیلی دارد.


تحصیل در آلمان در مقطع دکتری

آلمان با داشتن حدود 4000 هزار فارغ‌التحصیل سالانه که دوره‌ی دکترای خود را در این کشور به پایان می‌رسانند، یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در خارج از کشور است. در اینجا می‌توانید از کلیات روند درخواست و اخذ پذیرش برای تحصیل در مقطع دکترا در آلمان اطلاعات بیشتری کسب کنید.

چرا تحصیل در آلمان؟

درک علت محبوبیت آلمان به‌عنوان یک مقصد تحصیلی محبوب و مشهور کار سختی نیست. این کشور به‌عنوان یک رهبر جهانی در پژوهش و نوآوری در حوزه‌ی فناوری از شهرت جهانی برخوردار بوده و دارای اقتصاد قدرتمند و کیفیت زندگی عالی بوده و خصوصاً در زمینه‌هایی نظیر مهندسی و تولید، دارای شهرت درازمدت است.
به‌واسطه‌ی حضور 43 دانشگاه شاخص آلمانی در بین 800 دانشگاه برتر جهان در رتبه‌بندی مشهور QS در سال 2016/2015، شمار زیادی دانشگاه‌های آلمان از شهرت بین‌المللی بالایی برخوردار هستند. از میان این 43 دانشگاه، دانشگاه صنعتی مونیخ رتبه‌ی اول را در آلمان و رتبه‌ی شصتم در دنیا را داراست و پس از آن دانشگاه هایدلبرگ با رتبه‌ی جهانی 66 قرار دارد. علاوه بر این، کشور آلمان به دلیل ارائه‌ی استاندارد بالای زندگی، با هزینه‌های تحصیلی کم و فرصت‌های سرمایه‌گذاری مناسبی که دارد، پذیرای دانشجویان بین‌المللی از سایر کشورها می‌باشد. تحصیل دکترا در آلمان عموماً بی‌نیاز از پرداخت هزینه تحصیلی است و بیش از یک‌چهارم داوطلبان دکترا در این کشور، از کمک‌هزینه‌های تحصیلی همگانی بهره مند می‌شوند.

چه نوع مدارک دکتری در آلمان ارائه میشود؟

۱. دکترای فردی

این یک روش سنتی بوده که هنوز هم متداول‌ترین شیوه اخذ دکترا محسوب می‌شود. شما در حین تحصیل در دوره‌ی دکترا در کشور آلمان، تز یا رساله‌ی خود را تحت نظارت یک پروفسور آماده می‌کنید اما عمدتاً باید به‌طور مستقل روی پروژه‌ی خود کار کنید. مدت‌زمان فرایند فارغ‌التحصیلی در مقطع دکترا متغیر است اما عموماً از سه تا پنج سال طول می‌کشد. این بازه‌ی زمانی، انعطاف‌پذیری بالایی را به ارمغان می‌آورد اما درعین‌حال مستلزم حد بالایی از نوآوریِ و مسئولیت‌پذیری شخصی می‌باشد. شما برای اخذ مدرک دکترای خود، محدود به انجام امور پژوهشی‌تان صرفاً در یک دانشگاه نیستید؛ بلکه می‌توانید یک پروژه را در یک سازمان پژوهشی غیردانشگاهی یا در یک شرکت آلمانی در بخش صنعت انجام دهید.

2. Structured PhD programs

این شیوه شامل یک گروه از دانشجویان مقطع دکتراست که از سوی گروهی از اساتید راهنما، راهنمایی می‌شوند. بیش از 700 طرح با این ویژگی در آلمان وجود دارد که بیشتر آن‌ها به زبان انگلیسی انجام می‌شود. این روش با روش دکترای انفرادی متفاوت است زیرا پروپوزال تحقیقی دانشجویان باید در قالب یک طرح منسجم با یکدیگر تناسب و ارتباط داشته باشد، در حالی که روش انفرادی برای طرح‌های تحقیقی شخصی، ساختار آزادانه‌تر و منعطف‌تری دارند.

6LevyWwaAAAAACvsDAeoacI8mALHICnfAPlFXLgW